BADAL HAJI

– حَدَّثَنَا مُوسَى بْنُ إِسْمَاعِيلَ حَدَّثَنَا أَبُو عَوَانَةَ عَنْ أَبِي بِشْرٍ عَنْ سَعِيدِ بْنِ جُبَيْرٍ عَنِ ابْنِ عَبَّاسٍ -رضي الله عنهما-: “أَنَّ امْرَأَةً مِنْ جُهَيْنَةَ جَاءَتْ إِلَى النَّبِيِّ -صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ- فَقَالَتْ: إِنَّ أُمِّي نَذَرَتْ أَنْ تَحُجَّ فَلَمْ تَحُجَّ حَتَّى مَاتَتْ، أَفَأَحُجُّ عَنْهَا؟ قَالَ: نَعَمْ حُجِّي عَنْهَا، أَرَأَيْتِ لَوْ كَانَ عَلَى أُمِّكِ دَيْنٌ أَكُنْتِ قَاضِيَةً؟ اقْضُوا اللَّهَ، فَاللَّهُ أَحَقُّ بِالْوَفَاءِ

Maksudnya: Imam al-Bukhari meriwayatkan daripada Ibnu Abbas RA : Seorang wanita dari Juhainah datang menemui Rasulullah ﷺ dan berkata: “Sesungguhnya ibuku telah bernazar untuk menunaikan haji, apakah aku perlu menunaikan haji bagi pihaknya?”. Jawab Baginda : “Ya, tunaikanlah haji untuknya. Apa pandangan kamu kalau ibu kamu berhutang, apakah kamu perlu melunaskannya?”. Jawabnya : “Ya”. Sabda Baginda : “Tunaikanlah hutang Allah dan hutang Allah lebih berhak untuk dilunaskan.

Hadis riwayat al-Bukhari, Ahmad dan An-Nasaie

PAKEJ UPAH HAJI AL ZAHABI TRAVEL SDN BHD 2018

Sudahkah anda membuat Upah Haji untuk ibubapa, adik beradik, kenalan yang telah meninggal dunia atau sedang uzur?

Tahukah anda, berapa ramai yang sedang menunggu giliran ke MAKKAH untuk mengerjakan haji tetapi telah meninggal dunia?

Jika masih belum menunaikan rukun islam ke 5. Bagaimana pula amalan mereka di akhirat nanti? Jika selama ini mereka sudah berkorban segalanya untuk kita, sebagai PEWARIS, Marilah kita menolong mereka. Bagaimana ?

KELEBIHAN BADAL HAJI KAMI
• 1 KALI BADAL HAJI
• SIJIL UPAH HAJI
• BOTOL AIR ZAM ZAM ( 500ML)
• AL-QURAN
• SEJADAH MUKA
• KURMA AJWA

HANYA RM 1,700.00 
Harga yang TERMAMPU di pasaran dengan tidak membebankan waris & yang penting urusan ibadah badal haji dapat disempurnakan. In Sha Allah.

 

Untuk mengisi Borang Pendaftaran Upah Haji, sila tekan SINI.